Україна

Росія заблокувала поставки в Україну вугілля з Казахстану

Про це на своєму Telegram-каналі повідомив депутат Верховної ради України, голова комітету з питань енергетики та ЖКГ Андрій Герус, передає 1news.

Усі поставки вугілля з Казахстану до України у листопаді заблоковані на рівні російського держпідприємства «Російські залізниці», яке не підтверджує транзит вагонів з таким вугіллям через територію РФ.

Депутат уточнив, що обмеження накладено лише на енергетичне вугілля і не стосується постачання коксівного вугілля (використовується насамперед, у металургійній промисловості).

29 жовтня Герус заявив, що Росія припинить постачати в Україну енергетичне вугілля з 1 листопада. Раніше оператор енергосистеми України «Укренерго» повідомив про дефіцит цього виду палива.

Раніше в Мінекономрозвитку пояснили, що постачання енергетичного вугілля в Україну припиняться через попит, що зростає, в Росії і необхідність забезпечити внутрішній ринок. Водночас Росія продовжить ввозити до сусідньої країни інші види вугілля. Загалом на російський експорт припаде половина всіх закупівель Києва.

 

 

 

 

 

Back to top button