Україна

Росія визнала, що замінувала ЗАЕС


Росія визнала, що замінувала ЗАЕС

Міни по периметру ЗАЕС, у буферній зоні між внутрішньою та зовнішньою огорожею об’єкта, які раніше були виявлені командою МАГАТЕ та вилучені в листопаді 2023 року, тепер знову на місці.

Постійне представництво Російської Федерації при міжнародних організаціях у Відні відреагувало на звіт МАГАТЕ, в якому йдеться про те, що росіяни встановили міни по периметру захопленої ними Запорізької АЕС. Відповідь представництво РФ у суботу, 3 лютого, опублікувало на сторінці в соцмережі Х.

В заяві сказано, що міни “не становлять загрози” для персоналу станції та інспекторів МАГАТЕ, а  встановлення вибухових пристоїв є “прийнятною практикою”.

“Міни, розташовані між зовнішнім і внутрішнім периметром ЗАЕС, не становлять жодної загрози для персоналу станції та експертів МАГАТЕ, які перебувають на станції. Більше того, встановлення мін для захисту периметра атомної електростанції є прийнятною практикою, яка не суперечить жодним рекомендаціям МАГАТЕ. Цей метод може бути використаний навіть у випадках, коли ядерний об’єкт не знаходиться в зоні збройного конфлікту”, – заявили російські окупанти.

Російські військові знову встановили міни по периметру Запорізької АЕС. Про це у п’ятницю, 19 січня, повідомив генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі.

Нагадаємо, у листопаді минулого року МАГАТЕ також зафіксувало пуски ракет поблизу Запорізької АЕС.

Збитки від окупації ЗАЕС становлять 200 млрд – Енергоатом

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button