Україна

Росія визнала псевдореспубліки “ДНР/ЛНР” – Головне із договору про “співпрацю та дружбу” між ОРДЛО і РФ – 1News


Договір укладено терміном на 10 років

Кордони визнаних Росією псевдореспублік “ЛНР-ДНР” будуть визначені окремими угодами з РФ. Влада Росії обіцяє їм військову допомогу і зможе будувати військові бази на окупованих територіях сходу України, а ЛДНР зобов’язуються не вступати в блоки проти РФ. Про це повідомляє офіційний представник російського президента, заступник міністра закордонних справ РФ Андрій Руденко у Держдумі, представляючи документ про ратифікацію договорів про дружбу з самопроголошеними “ЛНР” та “ДНР”, передає УП.

“Важливий момент. Договір обумовлює намір сторін взаємодіяти у сфері зовнішньої політики, у справі захисту суверенітету, територіальної цілісності та забезпечення безпеки. У тому числі шляхом надання один одному необхідної допомоги, включаючи військову, а також надання права будівництва, використання та вдосконалення військової структури та військових баз на своїй території.

Передбачено укладання окремих угод про військову співпрацю. Сторони, що домовляються, беруть на себе зобов’язання не брати участь у будь-яких блоках або союзах, спрямованих проти будь-якої з них.


Зафіксовано необхідність укладання окремих угод про встановлення державного кордону та його охорону.

Обговорено питання врегулювання подвійного громадянства, визнання документів, в’їзду-виїзду та пересування їхньою територією, а також вжиття заходів щодо захисту громадян за кордоном та на територіях сторін”, – наголосив Руденко.

Він також додав, що в договорах “про дружбу, співпрацю та взаємну допомогу” між РФ, “ДНР” та “ЛНР” також визначено “принципи розвитку торговельно-економічних відносин”.

Зокрема сторони мають намір разом боротися з “тероризмом та екстремізмом”.

“Договір укладається терміном на 10 років із можливістю автоматичного продовження на 5-річні періоди, підлягає ратифікації та набуває сили того ж дня після опублікування. Він може бути змінений і доповнений за згодою сторін з ініціативи будь-якої сторони”, – резюмував Руденко.

Він наголосив, що наступний етап після схвалення договорів у Держдумі – ратифікація їх у Раді Федерації, що відбудеться 22 лютого.

1News за темою: РФ визнає “ЛДНР” у межах Донецької та Луганської областей

Нагадаємо, раніше ми писали, що “парламенти” самопроголошених “Л/ДНР” “ратифікували” договори про “співпрацю, дружбу та взаємодопомогу” з Росією. Документи передбачають охорону “державних кордонів”.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button