Україна

Росія використала проти України 24 балістичні ракети з КНДР – генпрокурор


Росія використала проти України 24 балістичні ракети з КНДР - генпрокурор

Андрій Костін наголосив, що точність північнокорейських ракет, переданих Росії, викликає запитання.

Росія під час ракетних обстрілів території України використала щонайменше 24 балістичні ракети північнокорейського виробництва. Імовірно, мова про ракети Kn-23/24. Про це повідомив генеральний прокурор України Андрій Костін на брифінгу в п’ятницю, 

“Загалом за період із 30 грудня 2023 року до 7 лютого 2024 року противник завдав щонайменше 12 ударів по семи регіонах України цим типом ракет. Ми говоримо про Запоріжжя, Київ (три атаки), Харків (дві атаки) та міста і села в Кіровоградській, Полтавській, Донецькій, Дніпропетровській областях. Ці обстріли вбили 14 цивільних, іще понад 70 дістали поранення”, – розповів генпрокурор 

За його словами, найбільш масовану ракетну атаку цим типом ракет було задокументовано 7 лютого 2024 року.

“Атаковано було три міста: Київ (однією ракетою), Павлоград і Харків (двома ракетами по кожному місту). У всіх цих випадках влучання по можливих цілях не зафіксовано”, – розповів посадовець.

За його словами, удар, який заподіяв найбільше жертв серед цивільного населення, стався 2 січня 2024 року по Харкову: тоді внаслідок обстрілу центральної частини міста загинули троє людей і 64 зазнали поранень.

Костін повідомив, що такі ракети містять фугасні бойові частини потужністю 500-1000 кг у тротиловому еквіваленті. Можливе також використання комбінованої бойової частини. Встановлена максимальна дальність пуску ракет – до 650 км.

“За попередніми даними, ударів було завдано з території Воронезької області в Росії”, – уточнив генпрокурор.

Він також звернув увагу, що точність цих ракет викликає запитання.

“Із 24 випущених ракет відомо про два порівняно точних влучання: НПЗ у Кременчуку і технічна територія аеродрому Канатове. Решта ракет влучили на значній відстані одна від одної – до кількох кілометрів і більше – або вибухнули в повітрі, або вразили житлові квартали в Харкові”, – резюмував Костін.

Раніше ми вже писали, російські агресори застосували артилерійські снаряди з Північної Кореї для обстрілу села Вовчанські Хутори у Харківській області. 

KN-23: Росія могла атакувати Київ ракетами з КНДР

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button