Україна

Росія використала 60% високоточної зброї – ГУР

Росія використала 60% високоточної зброї - ГУР

Фото: Днепропетровская ОГА

Уламки збитої російської ракети

Агресор не зможе швидко поповнювати запаси ракет через санкції та нестачу виробничих потужностей, вважають у розвідці.

 

Війська країни-агресора Росії з початку повномасштабної війни проти війни витратили до 60% запасів високоточної зброї та змушені змінювати тактику. Про це сказав представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скибицький в інтерв’ю для Крим.Реалії, оприлюдненому в середу, 25 травня.

 

 

За його словами, протягом перших двох місяців війни ворог здійснював хаотичні ракетні обстріли. Згодом ситуація змінилася.

 

“За нашими даними, якщо говорити про високоточну зброю, то використано вже близько 60% запасів. Щодо деяких видів, навіть і більше – 70%. Є відповідні нормативні вимоги за тим граничним рівнем, який необхідно тримати у військах, і за тими самими Іскандерами цей пороговий рівень майже настав”, – зазначив Скибицький.

 

Водночас він констатував, що окупанти не можуть поповнювати запаси так само швидко, як СРСР, через відсутність потужностей та іноземних компонентів. Останні недоступні через санкції. Саме тому росіяни змінили тактику застосування такого озброєння.

 

“Якщо раніше по об’єкту застосовувалося дві або чотири ракети, то зараз чітко вибирається об’єкт, ціль, це від восьми до 12 ракет різного формату. Або балістичні або крилаті ракети наземного або морського повітряного базування для того, щоб бути готовим вразити цю ціль. Ми бачимо зміни, і ми розуміємо, що ресурс високоточного озброєння, високоточних боєприпасів у РФ на граничному рівні”, – підсумував він.

 

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button