Україна

Росія втрачає у вісім разів більше людей – генерал


Росія втрачає у вісім разів більше людей - генерал

На відміну від ворога, українські Сили оборони намагаються досягати успіху шляхом вдалих тактичних дій, зазначив Олександр Сирський.

Російські агресори продовжують вести наступ на Куп’янському, Лиманському та Бахмутському напрямках попри великі втрати, які у вісім разів вищі, ніж у Сил оброни України. Про це повідомив командувач Східного угруповання військ генерал-полковник Олександр Сирський у Telegram в понеділок, 11 грудня.

“Щоб створити умови для блокування Куп’янська противник намагається захопити силами штурмових рот населений пункт Синьківка. Втім, несе значні втрати у живій силі. У зв’язку з чим почав перекидати у цей район штурмові підрозділи, які перебували в резерві”, – написав він.

Крім того, активні наступальні дії російські окупанти здійснюють на напрямках Новоселівське, Стельмахівка, Лиман Перший та у напрямку Сіверська.

На Лиманському напрямку противник веде наступ з метою витіснення ЗСУ за річку Чорний Жеребець та з району Серебрянського лісництва.

“Проводить безуспішні штурмові дії на напрямку Житлівка, Терни та постійно здійснює переміщення особового складу з території РФ для доукомплектування штурмових підрозділів”, – написав генерал.

Також значні зусилля російські окупанти зосереджують на Бахмутському напрямку північніше та західніше від Бахмута. Для штурмових дій вони використовують повітряно-десантні підрозділи, частини спеціального призначення та 200 окремої мотострілецької бригади північного флоту.

“Попри складні умови та безперевні наступальні дії окупантів наші воїни стійко утримують займані рубежі, виявляють високий професіоналізм, мужність та героїзм”, – запевнив Сирський.

Він розповів, що на сході втрати росіян загиблими приблизно у вісім разів вищі за втрати українських сил оборони. І, не зважаючи на це, агресор робить ставку саме на людський ресурс, додав генерал.

“На відміну від ворога, українські Сили оборони намагаються досягати успіху шляхом вдалих тактичних дій, влучного вогню артилерії, мінометів, ударних дронів та стрілецького озброєння. Лише за листопад сили оборони знищили близько 11 тисяч особового складу ворога та понад 1100 одиниць військової техніки: близько 130 танків та 260 одиниць артилерії та мінометів різних калібрів”, – зазначив командувач.

Раніше було оприлюднено яскраве відео знищення російської піхоти. За два тижні лише спецназ СБУ “відмінусував” дронами близько 500 рашистів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button