Україна

Росія влаштувала повінь у Токмаку – ЗМІ


Росія влаштувала повінь у Токмаку - ЗМІ

Дії окупантів можуть бути спробою завадити наступу українських військ на Запоріжжі, зазначають журналісти.

Росія побудувала імпровізовану дамба перед українським наступом і спричинила повінь на околицях окупованого Токмака Запорізької області. Імовірно, росіяни це зробили, щоб завадити оточенню міста. Про це в четвер, 29 червня, повідомляє Bellingcat із посиланням на супутникові знімки Planet Labs

На фото можна побачити, що перед наступом українських військ Росія створила дамбу на околицях окупованого Токмака.

Червона лінія показує приблизну лінію фронту, а зелена – російські оборонні лінії, за інформацією відкритих джерел. Імпровізована дамба знаходиться в межах оборонної лінії, що огинає Токмак, який знаходиться за кількома іншими лініями оборони.

Bellingcat повідомляє, що з моменту будівництва дамби на початку травня річка Токмачка значно розширилася на схід від міста і затопила деякі найближчі до дамби поля. Про це свідчать знімки високої роздільної здатності SkySat від Planet Labs від 6 червня. Гребля мала вигляд піщаного бар’єру, достатньо широкого, щоб стримувати невелику річку.

Сліди від шин, що ведуть від дамби, вказують на те, що вона також може слугувати мостом, припускають журналісти.

Росія витратила кілька місяців на підготовку до українського контрнаступу на півдні країни: багатошарова оборона складається з декількох ліній мінних полів, протитанкових ровів, бетонних загороджень і траншей, що охоплюють всю лінію фронту на великій глибині.

Підвищення рівня води в річці Токмачка може бути частиною більш масштабного плану для уповільнення просування ЗСУ. Проте з уваги на розмір дамби, затоплення незначне. Воно не наближається до масштабів затоплень в Новій Каховці.

Як ми вже писали, в тимчасово окупованих містах Мелітополь та Токмак Запорізької області пролунали потужні вибухи увечері неділі, 11 червня.

У Токмаку окупанти примусово виселяють людей з домівок

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button