Україна

Росія вбила в Україні понад 800 дітей з 2014 року – генпрокурор


Росія вбила в Україні понад 800 дітей з 2014 року - генпрокурор

Україна ще не знає справжніх масштабів злочинів, скоєних на окупованих територіях, до яких немає доступу.


За час повномасштабного вторгнення Росія вбила 551 українську дитину, ще 1 368 дітей було поранено. Про це повідомив генеральний прокурор Андрій Костін в ефірі телемарафону.
 
“Але війна почалася не 2022 року, а 2014-го. Відтоді Росія позбавила життя понад 800 українських дітей. Ми ще не знаємо справжніх масштабів злочинів, скоєних на окупованих територіях, до яких не маємо доступу”, – зазначив він.
 
За словами генпрокурора, станом на зараз ведеться понад 3 800 кримінальних проваджень. Встановлено 54 особи, їм оголошено підозри. У 43 кримінальних провадженнях слідство завершено, обвинувальні вироки передано до суду. За воєнні злочини проти дітей уже засуджено 31 особу.
 
“У справі депортації продовжуємо щоденну співпрацю з Офісом прокурора МКС, який минулого року відкрив польовий офіс у Києві. Ми постійно обмінюємося доказами та інформацією. Видані МКС ордери на арешт – лише перший результат”, – зазначив Костін.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що жорстокість Росії щодо українських дітей – є найганебнішим із її вчинків під час повномасштабного військового вторгнення в Україну.

Від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україні загинула 551 дитина та не менше 1368 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button