Україна

Росія розмістила в Криму 800 ракет – Гуменюк


Росія розмістила в Криму 800 ракет - Гуменюк

Вона пояснила, що цей запас потрібен країні-агресору для енергетичного терору України взимку.

Російські воєнні злочинці зосередили понад 800 ракет в окупованому Криму для здійснення енергетичного терору в Україні взимку. Про це заявила керівниця обʼєднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк під час телемарафону Єдині новини.

“Ми говорили про те, що спираємось на дані Головного управління розвідки. Знаємо, що на Кримському півострові у ворога розгорнуто потужний хаб військового ресурсу, зокрема, ракети типу “Калібр” якраз там зосереджені, ракети типу Онікс також запускаються з Кримського півострову. Потенціал ворог накопичує – це очевидно”, –  зазначила вона.

Ракети повітряного базування розосереджені у місцях, де можна їх завантажувати в літаки, пояснила чиновниця.

“Ми говоримо про готовність понад 800 ракет у загальній кількості до використання ворогом для етапу енергетичного терору”, – резюмувала Гуменюк.

Як ми вже писали раніше, на думку Наталії Гуменюк, пауза у застосуванні Росією ракет, зокрема, типу Х-101, імовірно, є підготовчим періодом для накопичення озброєння. 

Крім того, Наталія Гуменюк висловила раніше думку, що російські окупанти заявили про свій “відхід” з лівобережжя Херсонської області, щоб спровокувати реакцію Сил оборони України, та вона не послідувала. В армії РФ почалась паніка й згодом заяву довелося “анулювати”. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button