Україна

Росія поспіхом перекидає в окупований Крим «зелених чоловічків»

Росія в такому поспіху перекидає війська до Криму, що не забезпечені пайком військові країни-окупанта скуповують продукти харчування в місцевих магазинах, передає 1NEWS з посиланням на «Укрінформ».

Про це з посиланням на користувачів кримських соцмереж повідомляє

«Росія в такому поспіху перекинула війська в окупований Крим, де, як і на російській Кубані, Міноборони РФ зараз проводить «контрольну перевірку військ» Південного військового округу, що військових, передислокованих з російських регіонів, не встигли забезпечити пайком, і їм доводиться скуповувати продукти тривалого зберігання в магазинах півострова», – йдеться в повідомленні Центра журналістських розслідувань.
За даними Центру журналістських розслідувань, даний факт кримчани обговорюють у закритих чатах соціальних мереж.

«Вчора і сьогодні центр Феодосії, її продовольчі ринки і магазини, як і навесні 2014 року, наповнили зелені чоловічки. Правда тоді вони були без розпізнавальних знаків і нашивок», – пише феодосієць.

За його словами, військові виїхали з Саратова похапцем, тому пайками особовий склад, включаючи офіцерів, не забезпечили.

“Бачив на власні очі, коли на центральному ринку вони пробували купити продукти за платіжними картками, але їм відмовили, запитавши готівку. Тоді вони кинулися по супермаркетах”, – пише чоловік.

За словами самих військових, вони відпрацьовують у Криму «злагодженість дій під час наступу».

Кримчани також вказують на значну кількість російської військової техніки, яку переганяють з Росії до Керченського мосту і нещодавно запущеною в експлуатацію трасою «Таврида», що перетинає півострів зі сходу на захід.

 

 

Back to top button