Україна

Росія поширює фейк про “розстріл цивільних” спецпризначенцями ГУР


Росія поширює фейк про розстріл цивільних спецпризначенцями ГУР

Пропагандисти поширюють фейкову інформацію про те, що нібито спецпідрозділ Kraken розстріляв мешканців Харківщини.


Росіяни поширюють неправдиву інформацію про нібито “розстріл українськими військовими цивільних осіб на Харківщині за відмову відповідати на націоналістичне вітання”. Про це повідомив Центр протидії дезінформації в середу, 21 лютого.
 
Зазначається, що ворожі Telegram-канали поширюють інформацію про те, що нібито бійці спецпідрозділу Kraken Головного управління розвідки Міністерства оборони України розстріляли мешканців села Петропавлівка Харківської області за відмову відповідати на “націоналістичне вітання”.

За словами пропагандистів, сталося це на одному з блокпостів недалеко від ферми у Петропавлівці, де військові буцімто зупинили автомобіль, у якому знаходилося троє осіб.
 
“Насправді ж в автівку влучив російський дрон-камікадзе, у результаті чого загинуло дві людини, ще одна отримала поранення, про що повідомив 20 лютого голова Харківської ОВА Олег Синєгубов”, – зазначили в ЦПД.
 
У Центрі додали, що метою російських загарбників є демонізація українських військових та дискредитація спецпідрозділу Kraken ГУР.
 
Нагадаємо, ввечері 20 лютого в селі Петропавлівка Куп‘янського району в автомобіль влучив російський дрон-камікадзе. Двоє чоловіків 38 та 50 років, робітники місцевої ферми, загинули на місці. 48-річну жінку з пораненнями шпиталізували.

17 лютого безпілотник РФ атакував Марганецьку громаду на Дніпропетровщині, влучивши у машину з цивільними. Постраждали 49-річна жінка та 48-річний чоловік.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button