Україна

Росія погодилася показати експертам ООН та МКЧХ колонію в Оленівці


Росія погодилася показати експертам ООН та МКЧХ колонію в Оленівці

ООН та Червоний Хрест раніше висловили готовність направити експертів до Оленівки, щоб з’ясувати обставини події.

Росія погодилася запросити експертів ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста до табору на місце загибелі українських військовополонених у Оленівці після вимог України. Про це у суботу, 30 липня, повідомляє Міноборони РФ у своєму Telegram.
 
Російське силове відомство заявило, що це робиться “на користь проведення об’єктивного розслідування удару по СІЗО в Оленівці”.
 
Відомо, що Київ раніше вимагав від Москви допустити цього об’єкта представників цих організацій. У Червоному хресті заявили, що намагаються отримати доступ до в’язниці, що згоріла, щоб допомогти з евакуацією і надати допомогу пораненим.
 
Зазначимо, ООН та Червоний хрест виступили гарантами збереження життя та здоров’я українських військовослужбовців, які здалися в полон.

Нагадаємо, посольство РФ у Великій Британії заявило, що українські військовослужбовці з полку Азов “заслуговують на принизливу смерть” – повішення. Повідомлення із закликом опубліковано у Twitter російського посольства.

У МЗС України після цього заявили, що немає різниці між російськими дипломатами, які закликають страчувати українських військовополонених і російськими солдатами, які це роблять.

Як повідомлялося, 29 липня російські окупанти вчинили теракт у в’язниці в Оленівці, де утримували полонених українських військових, у тому числі з Азова. Загинули 53 людини, ще десятки зазнали поранень.

Новини от 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button