Україна

Росія планувала роздавати паспорти СРСР на Київщині – СБУ

Росія планувала роздавати паспорти СРСР на Київщині - СБУ

Фото: СБУ

Бланки паспортів були саме українського зразка – від імені УРСР

Було виявлено ворожий схов із бланками паспортів колишнього СРСР – він був облаштований поблизу міста Макарів Бучанського району.

 

У разі захоплення Київської області російські окупанти планували паспортизувати місцевих жителів паспортами колишнього СРСР – щонайменше, тимчасово, до видачі російських документів. Про це повідомляє Служба безпеки України з посиланням на дані контррозвідки у п’ятницю, 10 червня.

 

“Російські окупанти планували створити окупаційну адміністрацію та організувати псевдореферендум для проголошення місцевої республіки. Усіх жителів хотіли взяти на облік та в обмін на українські документи примусово роздати паспорти СРСР – принаймні, на перший час до видачі документів РФ”, – йдеться в повідомленні.

 

Вказано, що про це свідчать дані, які військова контррозвідка СБУ отримала на позиціях загарбників. Також це підтверджується поведінкою загарбників на тих частинах України, які перебувають під їхньою окупацією.

 

Зокрема, було виявлено ворожу схованку з бланками паспортів колишнього СРСР – він був облаштований у занедбаному будинку поблизу міста Макарів Бучанського району.

 

“Примітно, що ці бланки були саме українського зразка – від імені УРСР. Причому, подібна серія не вироблялася в Україні з 1990 року. Таким чином, усі виявлені бланки були завезені з Росії на початку повномасштабної агресії проти нашої держави”, – розповіли у СБУ.

 

 

Нагадаємо, керівництво обласної військової адміністрації Херсонської області спростувало інформацію про те, що окупаційна влада на захоплених територіях нібито роздає місцевим жителям паспорти РФ.

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button