Україна

Росія перекинула до ОРДЛО бойовиків ПВК Вагнера

Кадрові російські офіцери готують своїх підопічних до можливого загострення ситуації, повідомляє 1NEWS з посиланням на lenta.ua.

Речник Міністерства оборони України Марія Сальник оприлюднила інформацію Головного управління розвідки Міноборони про те, що окупанти з восьмої армії Південного військового округу Збройних сил РФ провели командно-штабні навчання для терористів першого і другого армійських корпусів ВС РФ (так званих ДНР і ЛНР).

При цьому ГУР Міноборони зазначає, що російська пропаганда намагається переконати світ у виправданості і правомірності російського вторгнення в Україну, зокрема щоб уникнути водної катастрофи в Криму.

У свою чергу, блогер «Вільнодумець» пише, що в околиці Донецька прибули російські війська з Кемеровської і Новосибірської областей, а також з Комі. Більшість їх солдат – строковики без досвіду бойових дій. Крім того, «Вільнодумець» повідомляє, що в ОРДЛО зайшли загони російських найманців компаній Вагнера і «Ліга» загальною кількістю до семи тисяч людей.

А Східна правозахисна група розповіла, що в Алчевську та Луганську виріс попит на оренду квартир – нібито квартиронаймачами виступають люди з російським акцентом.

 

 

 

 

 

Back to top button