Україна

Росія перекидає під Авдіївку нові сили – ISW


Росія перекидає під Авдіївку нові сили - ISW

Українські безпілотники та інша високоточна зброя роблять російську бронетехніку все більш вразливою та ускладнюють наземні атаки.


Російські війська перекидають під Авдіївку Донецької області нові сили, попри великі втрати та труднощі зі штурмом позицій Сил оборони. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).
 
Зазначається, що за словами російських “воєнкорів”, 22 жовтня суттєвих змін на фронті на Авдіївському напрямку не відбулося. Ймовірно, загарбники знову зупиняться після невдалого великого наступу, який зазнав великих втрат.

Російський “воєнкор” стверджує, що українські сили “несподівано” контратакували в напрямку Пісків (8 км на південний захід від Донецька) і витіснили російські війська з позицій у цьому районі. Інший “воєнкор” каже, що заяви про просування українських військ у районі Пісків та Опитного (4 км на південь від Авдіївки) не відповідають дійсності.

Згідно з геолокаційними кадрами, опублікованими 21 жовтня, окупанти нещодавно незначно просунулися на південний схід від Первомайського (11 км на південний захід від Авдіївки). За словами росіян, їхні війська не повністю “розчистили” територію Авдіївського породного відвалу і ця територія наразі є спірною “сірою” зоною.
 
Блогер, пов’язаний з Кремлем, заявляє про труднощі, які можуть сприяти “позиційному тупику” наступальних операцій РФ на Авдіївському напрямку. Зокрема, на статичній лінії фронту з великою кількістю особового складу та укріпрайонами з обох боків важко вести маневрену війну.

При цьому українські безпілотники та інша високоточна зброя зробили бронетехніку все більш вразливою та ускладнили наземні атаки. Тоді як загарбники відчувають труднощі з подоланням українських мінних полів поблизу Авдіївки і не можуть повністю знищити матеріально-технічну базу ЗСУ, дозволяючи українському командуванню швидко перекидати особовий склад у критичні райони.

 
Російські джерела раніше вказували, що українські оборонні укріплення становлять серйозну проблему для просування навколо Авдіївки. Зі схожими викликами ЗСУ зіткнулися півдні України в перші тижні контрнаступу. Однак поки не зрозуміло, чи зможуть росіяни адаптуватися до цих умов, як це зробили українські сили після перших невдач у червні 2023 року.
 
Українські джерела додають, що ворог продовжує перекидати особовий склад на Авдіївський напрямок для підтримки наступальних зусиль, попри значні втрати. Речник Таврійського угруповання військ України полковник Олександр Штупун заявив, що противник перекидає особовий склад з території Росії безпосередньо на Авдіївський напрямок для компенсації втрат особового складу.
 
Український військовий оглядач Костянтин Машовець додав, що військове командування РФ нещодавно перекинуло кілька російських полків у складі мобілізованих на цей напрямок. На його думку, це свідчить про те, що Росія не планує припиняти операції на цьому напрямку.

За його словами, російські військові також перекинули частини 57-го мотострілецького полку 6-ї мотострілецької дивізії 3-го армійського корпусу Західного військового округу в район Спартак-Яківка-Мінерале-Каштанове (4 км на південь-5 км на південний схід від Авдіївки).

Нагадаємо, війська РФ в районі Авдіївки стали застосовувати тактику, яка передбачає створення тунелів. Також на фронті помітили використання солдатами РФ спеціальних машин дистанційного керування для доставки боєприпасів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button