Україна

Росія оголосила українського дипломата персоною нон ґрата

Відповідь нашої держави на цю провокацію не забариться

Міністерство закордонних справ Росії оголосило персоною нон грата співробітника посольства України в Росії.

Він повинен залишити територію країни до кінця дня 30 квітня, – інформує 1NEWS.

“З огляду на недружні дії української сторони, яка 19 квітня цього року оголосила persona non grata співробітника посольства Російської Федерації в Києві, й на основі принципу взаємності за діяльність, несумісну з дипломатичним статусом, persona non grata оголошено співробітника посольства України в Росії. Йому запропоновано залишити територію Російської Федерації до кінця дня 30 квітня цього року. Відповідну вербальну ноту сьогодні було направлено посольству України в Москві. Українську сторону попереджено, що в разі продовження ворожих дій проти співробітників російських дипломатичних і консульських представництв в Україні на основі взаємності вживатимуться додаткові заходи щодо персоналу українського посольства, генеральних консульств і консульств у Росії”, – наголосили в зовнішньополітичному відомстві РФ.

Рішення Росії оголосити співробітника посольства України в РФ персоною нон ґрата є черговою провокацією, відповідь нашої держави на неї не забариться. Про це заявив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

Чергова провокація російської сторони проти співробітників українських дипломатичних установ в Росії. Оголошення дипломата посольства України в Москві “persona non grata” позбавлене логіки, не має під собою жодних причин. Таке рішення лише підтверджує обраний РФ курс на подальше загострення з Україною. Відповідь нашої держави на цю провокацію не забариться”, – зазначив Ніколенко.

Джерело: Німецька хвиля/УНН

Back to top button