Україна

Росія нищить прикордоння Сумщини – Зеленський


Росія нищить прикордоння Сумщини - Зеленський

Тільки з початку березня російська авіація скинула майже 200 керованих бомб на територію Сумської області.

Російські загарбники за допомогою постійних обстрілів намагаються спалити до руїн села Сумської області, які знаходяться біля кордону. Про це у вівторок, 19 березня, заявив президент України Володимир Зеленський.

“Наші прикордонні села російська армія намагається просто спалити до руїн. Лише від початку березня й до сьогодні російська авіація скинула лише на громади Сумщини вже майже 200 керованих бомб. Просто по селах, по містах, по цивільній інфраструктурі”, – зазначив він.

Український лідер підкреслив, що зараз очевидною є необхідність посилити протиповітряну оборону України, щоб унеможливити подібний терор. Зеленський додав, що додаткового захисту потребують у Сумській, Чернігівській, Харківській, Донецькій, Луганській областях та у південних регіонах.

“Важливо, щоб великі країни, які мають необхідну зброю, не тримали її десь там, на складах чи зберіганні, а щоб Patriot та все інше реально працювало для порятунку життів людей”, – наголосив Зеленський.

Нагадаємо, 18 березня російські військові завдали удару по місту Конотоп Сумської області. Було пошкоджено цивільну інфраструктуру.

За два дні – як за пів року: на Сумщині різко зросла кількість вибухів 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button