Україна

Росія не здатна воювати з Європою на суші – ГУР


Росія не здатна воювати з Європою на суші - ГУР

Країна-агресор не спроможна воювати проти Європи на суші, весь контингент російської армії – в Україні.


Росія не має спроможностей проводити стратегічні наступальні операції проти інших країн на суші, тому що весь сухопутний ресурс знаходиться на території й воює проти України. Про це заявив заступник начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-майор Вадим Скібіцький у новому епізоді подкасту УП (не) Безпечна країна. 
 
Можливий розвиток подій, який може призвести до вступу Європи у війну, хоча б країн, які відчувають пряму загрозу власним територіям, таких як Фінляндія, Балтійські країни чи Польща, Скібіцький оцінив як малоймовірний.
 
“Поки ми стримуємо агресію Російської Федерації, таких можливостей (відкриття другого фронту – ред.) у Росії немає. Вони не мають стратегічних резервів. Ви ж дивіться, ту ж саме протиповітряну оборону, підрозділи вони передислокували з Далекого Сходу, з півночі, з північних регіонів, для того, щоб посилитися і в Криму, і посилитися вздовж кордону з нашою державою”, – пояснив представник ГУР.

Скібіцький нагадав, що росіяни вже ходили в Фінляндію в 1939 році, але тепер ця країна стала потужним гравцем, тому що вона є членом НАТО. 
 
“Через те наш прогноз, наша оцінка дуже проста. На сьогодні Російська Федерація не має спроможностей проводити стратегічні сухопутні наступальні операції проти інших країн. Тому що весь ресурс сухопутного компонента зараз націлений і знаходиться на нашій території”, – запевнив заступник начальника ГУР.

Скібіцький також не виключає можливості завдавання якихось окремих ударів, дальньої авіації, стратегічної авіації, адже “це вже інше питання”.
 
“Є виклик, але прямої загрози, що завтра почнеться війна в країнах Балтії немає. Там (у Росії – ред.) немає вже ким воювати, попросту”, – резюмував генерал-майор. 

Нагадаємо, минулої доби ЗСУ ліквідували 800 окупантів. Загальна кількість втрат російської армії з початку вторгнення в Україну становить 366 790 військових. Президент Володимир Зеленський заявив, що основним джерелом поповнення втрат РФ на полі бою стали російські ув’язнені.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button