Україна

Росія не хоче визнавати серйозної небезпеки на ЗАЕС – США


Росія не хоче визнавати серйозної небезпеки на ЗАЕС – США

Кремль заблокував заключний документ конференції Договору про нерозповсюдження ядерної зброї.

 

Державний департамент США в неділю, 28 серпня, заявив, що Росія не хоче визнавати серйозного радіологічного ризику на Запорізькій атомній електростанції, через що заблокувала заключний документ конференції Договору про нерозповсюдження ядерної зброї, повідомляє Reuters.
 
“Російська Федерація сама вирішила заблокувати консенсус з приводу заключного документа під час закриття Десятої оглядової конференції Договору про нерозповсюдження ядерної зброї. Росія зробила це, щоб не допустити формулювань, які тільки визнають серйозний радіологічний ризик на Запорізькій АЕС в Україні”, – йдеться у заяві Держдепу.
 

Росія заблокувала ухвалення підсумкового документа Договору ООН про нерозповсюдження ядерної зброї, скаржачись на те, що частини проекту мають “відверто політичний характер”.
 
Нагадаємо, 23 серпня міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров у розмові з главою МЗС Франції підтвердив згоду РФ на місію МАГАТЕ на ЗАЕС. У МАГАТЕ сподіваються, що місія на ЗАЕС може відбутися у найближчі кілька днів.
 
 
 
 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button