Україна

Росія може створити нову “кишеню” навколо Слов’янська та Краматорська – ЗМІ


Росія може створити нову кишеню навколо Слов янська та Краматорська - ЗМІ

“Республіки” відіграють ключову роль у підтримці російського наступу на Донбасі. Завербовані місцеві бойовики допомагають окупантам утримувати захоплені міста.

Армія Росії захопила стратегічно важливе місто Лисичанськ у Луганській області. Це означає, що лінія фронту на сході зміниться. Російські війська перегрупуються перед тим, як розпочати наступ на південь та захід від міста. Військові аналітики кажуть, що наступна фаза битви за Донбас буде не менш кривавою, ніж попередня. Про це пише New York Times.

Після перемоги у Лисичанську російська армія контролює значну частину Донбасу. Повна окупація Луганської області дає змогу Москві відправити всі сили на південний захід, щоб спробувати захопити ще й Донецьк.

Так звані республіки сьогодні відіграють значну роль у забезпеченні російського наступу у регіоні. Завербовані місцеві бойовики допомагають окупантам утримувати захоплені міста на Донбасі та на півдні. Армія України досягла невеликих тактичних успіхів поблизу Харкова та Херсона. Але Росія все ще зберігає серйозну присутність в обох регіонах. А контроль над містом Ізюм відіграватиме величезну роль у наступній фазі російської військової кампанії на Донбасі.

Щоб захопити Лисичанськ та сусідній Сєвєродонецьк, російські сили зайшли з півночі, сходу та заходу, створили так звану “кишеню”, обороняти яку до кінця червня стало просто неможливо. Тепер російські сили можуть повторити цей маневр довкола інших українських міст у найближчі місяці. Військові експерти впевнені, що Москва поповнить свої виснажені підрозділи, перш ніж атакувати український стратегічно важливий вузол у Бахмуті.

Нагадаємо, українські військові відійшли від Лисичанська на готові укріплені позиції далі на захід, зайняли їх і звідти продовжуватимуть боротьбу з армією РФ.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button