Україна

Росія має пройти через денацифікацію – Резніков


Росія має пройти через денацифікацію - Резніков

Росія має стати демократичною федерацією. Пройти через денацифікацію, видати злочинців, компенсувати збитки. Інакше не буде довіри.

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що на порядку денному у демократичного світу має стати питання трансформації Росії, яка б включала денацифікацію. Про це він написав у Facebook за підсумками свого виступу на Чорноморській конференції з безпеки Міжнародної кримської платформи у Бухаресті.
 
“На порядку денному має постати питання трансформації Росії… Росія має стати демократичною федерацією. Пройти через денацифікацію, видати злочинців, компенсувати шкоду. Інакше не буде довіри. Має бути спільна позиція, у тому числі – зафіксована через систему потужних санкцій, що без трансформації у справжню демократичну федерацію Росія не зможе відновити стосунки з цивілізованим світом”, – заявив Резніков.
 
Він також підкреслив, що вільний світ повинен змінити парадигму своїх дій у контексті відсічі агресіям і повинен мати стратегічну ініціативу, бути готовим діяти швидко та превентивно.
 
Говорячи про майбутнє України, міністр зазначив, що немає альтернативи Україні в НАТО, адже “потрібна система гарантій-запобіжників, які зведуть до мінімуму бажання вирішувати щось силою”.
 
“Будь-які моделі чи розмови про безпеку в регіоні, які не передбачають звільнення Криму від російської окупації – це ілюзії. З цими ілюзіями треба прощатися. Не треба обманювати себе, що існують якісь інші варіанти. Їх не існує. Тому в контексті Криму повинен бути лише один ракурс – як звільняти?”, – зазначив Резніков.
 
Міністр також наголосив, що затягування чи “заморожування” війни суперечить інтересам регіону.
 
Також Резніков розповіли про створення “броньованого кулака”, про що він говорив зі своїми колегами з інших країн.
 
Резніков відповів, чи буде нова хвиля мобілізації

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button