Україна

Росія контролює більшу частину Мар’їнки – розвідка Британії


Росія контролює більшу частину Мар’їнки - розвідка Британії

Армія РФ контролює більшість забудови, під контролем ЗСУ залишаються невеликі території на західній околиці міста.

 
Російські війська протягом останніх тижнів повільно просуваються крізь руїни міста Мар’їнка Донецької області. Про це 5 грудня повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.
 
У британському оборонному відомстві стверджують, що армія РФ наразі контролює більшість забудови, під контролем українських сил залишаються невеликі території на західній околиці Мар’їнки.
 
Мар’їнка була прифронтовим містом з 2014 року, до російського вторгнення в Україну в ньому проживало 9000 осіб. Наразі місто зруйноване вщент, про що свідчать кадри зйомки з дронів, підкреслили у Міноборони Британії.
 
Нинішні російські операції проти Мар’їнки є частиною осіннього наступу окупантів, пріоритетом якого є розширення контролю над рештою території Донецької області.
 
Нагадаємо, раніше аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) заявили, що Міноборони Росії бреше про “активну оборону” окупантів в районі Авдіївки Донецької області, щоб приховати відсутність прогресу своїх військ. 

Командувач сил оборони Таврійського напрямку Олександр Тарнавський опублікував фото руйнувань в Авдіївці. На знімках можна побачити наслідки обстрілів та бомбардувань міста, яке вже понад місяць запекло штурмують росіяни.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button