Україна

Росія готує “референдум” за їжу – Гайдай


Росія готує референдум за їжу - Гайдай

Окупаційна влада та колаборанти змушують людей обмінювати волю на їжу та питну воду, зазначив голова Луганської області.

Російські війська зруйнували міста та села на Луганщині. І тепер окупанти змушують людей без будинків йти на псевдореферендум фактично за їжу. Про це повідомив у Telegram голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у суботу, 6 серпня.

За його словами, така ситуація склалася у Лисичанську, Сєвєродонецьку, Попасній, Рубіжному, Гірському, Золотому та населених пунктах цих громад.

“Окупанти фактично знищили ці міста, зробили безпритульними сотні тисяч людей, 90% з яких евакуювалися. Багато хто з тих, що залишилися, живуть у підвалах і укриттях. Спочатку їх звільнили від усього, а тепер змушують з’явитися на псевдореферендум”, – зазначив Гайдай.

За його даними, зараз у Луганській області активізовано “агітаційно-роз’яснювальну складову” підготовки до “референдуму” про входження регіону до складу РФ.

“Окупаційна влада та колаборантський громадський рух під виглядом надання продуктів харчування або будівельних матеріалів організують зустрічі з населенням нещодавно захоплених територій області. Виманюють персональні дані, закликають йти на так званий “референдум”, змушуючи людей обмінювати волю на їжу, питну воду та OSB-плити”, – розповів Гайдай.

Раніше Служба безпеки України задокументувала, що Росія розпочала активну фазу підготовки псевдореферендуму щодо незаконного “приєднання” тимчасово окупованих територій частини України.

Також повідомлялося, що РФ не проводитиме “референдуми” на окупованих територіях Запорізької та Херсонської областей.


 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button