Україна

Росія готує провокацію з використанням хімічної зброї – ЦПД


Росія готує провокацію з використанням хімічної зброї - ЦПД

Російські пропагандисти нині поширюють фейки на цю тему щодо України, що може свідчити про підготовку до такої операції.

Російські-агресори, ймовірно, готують провокацію з хімічною зброєю, бо тепер вони поширюють повідомлення про використання Україною таких озброєнь. Про це заявив керівник Центру протидії дезінформації (ЦПД), офіцер Сил оборони Андрій Коваленко, повідомляє ЦПД в Telegram.

Пропаганда РФ почала активно продукувати фейки щодо “планів Сил оборони України використати заборонене озброєння”. Такі дії роспропаганди можуть свідчити про підготовку російськими спецслужбами провокацій для звинувачення України.

Він підкреслив, що “Україна не використовує забороненого озброєння, діє цивілізовано, захищає цивільних росіян у Курській області від російських обстрілів”.

“Росії потрібні жертви з числа їхніх цивільних, щоб звинуватити Україну. Тому вони готові вбити власних людей, як це вже робила ФСБ руками ІДІЛ в Крокус Сіті Холл”, – додав керівник ЦПД.

Нині росіяни акцентують увагу на історії буцімто розстріляної вагітної жінки, використовуючи ту саму стратегію, що і в 2014 році – на початку вторгнення в Донецьку та Луганську області.

У ЦПД нагадують, що раніше неодноразово фіксували поширення фейкових відеоматеріалів за участі буцімто українських військових. До виробництва таких відео була причетна студія Крылья, пов’язана з міноборони РФ.

Росіяни у липні понад 350 разів застосовували хімічну зброю

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 × three =

Back to top button