Україна

Росія б’є по Донеччині практично без упину – ОВА


Росія б є по Донеччині практично без упину - ОВА

Ворог намагається знищити об’єкти критичної інфраструктури області, щоб людям було складно залишатися в регіоні взимку.

Російська армія щодня завдає від 1500 до 2500 ударів по території Донецької області. Про це у вівторок, 6 лютого, заявив голова Донецької ОВА Вадим Філашкін, повідомляє Reuters.

“Такі щільні й важкі обстріли відбуваються майже щодня”, – сказав Філашкін. 

Він нагадав, що нині 57% області окуповано росіянами, але ворог має намір захопити регіон повністю. 

“Область знаходиться на передовій війни з 2014 року, коли підтримувані Росією маріонетки захопили адміністративний центр області, місто Донецьк, а також багато інших великих міст. А відтоді як Росія почала повномасштабне вторгнення 2022 року, саме тут відбулося багато найжорстокіших і найзатяжніших битв цієї війни”, – вказав він. 

Зокрема, Філашкін сказав, що місто Авдіївка, де розташований найбільший коксохімічний завод у Європі – об’єкт масованої російської атаки з жовтня минулого року і нині він знищений на 95-98%.

“Тільки за останній місяць ворог скинув близько 200 керованих авіабомб на Авдіївку. Вони її повністю знищують”, – зазначив він.

Філашкін додав, що у місті залишається близько 1000 мешканців, яких він постійно благає виїхати на безпечні території. 

Також він додав, що ворог нищить і інші міста регіону де ще живуть люди, аби зробити їхнє перебування там неможливим. 

Новий контрнаступ українських захисників може розпочатися вже навесні, одразу після того, як повністю вичерпає себе наступ російських окупантів. Про це у середу, 31 січня, заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов.

Раніше повідомлялося, що українські війська відійшли від села Крохмальне у Куп’янському районі Харківської області. ЗСУ закріпилися на підготовлених  раніше запасних позиціях.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button