Україна

Росія атакувала енергообʼєкти у семи областях


Росія атакувала енергообʼєкти у семи областях

У Дніпропетровській та Харківській областях через обстріли були знеструмлення підстанцій та споживачів.

Станом на ранок в Україні через російські обстріли та з технічних причин повністю або частково знеструмлені 538 населених пунктів у семи областях. Про це повідомило Укренерго у понеділок, 9 вересня.

“Через бойові дії є нові знеструмлення у Донецькій, Дніпропетровській, Харківській, Сумській, Херсонській, Чернігівській областях. З технічних причин є знеструмлені споживачі на Черкащині”, – йдеться у повідомленні.

У свою чергу Міненерго додає, що російські агресори атакували енергетичні обʼєкти у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях.

Так, у Дніпропетровській та Харківській областях через обстріли були знеструмлення підстанцій та споживачів. Живлення частково відновлено.

У Донецькій області під час обстрілу знеструмлювалось кілька підстанцій, а також шахта. На момент інциденту у шахті залишались 74 працівники, усіх виведено на поверхню. 

У Чернігівській області внаслідок обстрілу, відключились повітряні лінії, знеструмлювались 3,1 тисячі абонентів у трьох населених пунктах.

Сьогодні Україна імпортує електроенергію з Румунії, Польщі, Словаччини, Угорщини і Молдови загальним обсягом 12 749 МВт-год, з максимальною потужністю в окремі години до 1287 МВт.

Енергетики не прогнозують відключень світла в регіонах, але просять громадян не вмикати одночасно кілька потужних електроприладів у години вечірнього максимального споживання – з 18:00 до 22:00.

Зазначимо, що після наймасштабнішого удару Росії 26 серпня в Україні запровадили жорсткі відключення. Ситуація зі світлом покращилася лише в останні дні.

Раніше стало відомо, що російська атака 26 серпня порушила роботу двох АЕС в Україні. Від мережі були відключені чотири енергоблоки.

Також стали відомі подробиці інциденту на одній з АЕС в Україні, через що знизилась її потужність.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twenty − 6 =

Back to top button