Україна

Російський телеканал, на якому буде транслюватися серіал «Кварталу 95», перебуває під санкціями в Україні

Російський телеканал СТС, який показує телесеріал «Папік» студії «Квартал 95», перебуває з травня 2020 року під українськими санкціями. Про це йдеться в рішенні Ради національної безпеки і оборони (РНБО) від 14 травня 2020 року, передають «Українські Новини».

Так, в документі сказано, що стосовно Товариства з обмеженою відповідальністю «СТС Медіа» застосовується блокування активів; обмеження торгових операцій в частині заборони експортно-імпортних операцій, операцій з переробки з підприємствами-резидентами.

А також застосовується запобігання виведення капіталів за межі України; зупинення виконання економічних і фінансових зобов’язань; анулювання або призупинення дії ліцензій та інших дозволів, отримання (наявність) яких є умовою для здійснення певного виду діяльності; заборона користування радіочастотним ресурсом України.

Крім цього, вводиться припинення культурних обмінів, наукового співробітництва, освітніх і спортивних контактів, розважальних програм з іноземними державами та іноземними юридичними особами; анулювання офіційних візитів, засідань, переговорів з питань укладення договорів або угод.

Також наголошується, що санкції будуть діяти до 2023 року.

На цей же факт звертає увагу екс-міністр юстиції України Олена Лукаш. «Ви не повірите, але компанія Зеленського «Квартал 95» порушує санкції РНБО, введені Президентом Зеленським у травні 2020 року проти російського телеканалу СТС», – пише Лукаш в своєму Telegram-каналі.

За словами політика, на російському СТС успішно стартувала прем’єра нового сезону серіалу «Папік». «А згідно з указом щодо введення санкцій РНБО, з «СТС медіа» треба було обмежити торгівлю, припинити виконувати зобов’язання, культурний обмін і розважальні програми», – зазначила Олена Лукаш.

Тобто, констатує екс-міністр, показ телесеріалу «Папік» виробництва студії «Квартал 95» порушує відразу чотири пункти рішення РНБО.

«Напевно «Квартал 95» торгував з телекомпанією країни-агресора через хорошого європейського посередника. Але за фактом виходить, що компанії Зеленського можна не виконувати санкції Зеленського», – підсумувала політик.

Back to top button