Україна

Російський пілот розповів, як переганяв Мі-8 з РФ в Україну


Російський пілот розповів, як переганяв Мі-8 з РФ в Україну

Пілот вертольота Мі-8 Максим Кузьмінов, який прилетів на одну з авіабаз ЗСУ, розповів деталі унікальної спецоперації української розвідки.


Пілот переміщеного в Україну російського вертольота Мі-8 Максим Кузьмінов під час пресконференції в Києві завив, що вмовляв членів екіпажу здатися українській стороні, але вони злякалися, почали поводитися агресивно і після посадки побігли в бік кордону. Про це пише Українська правда.
 
“Зі мною було два члени екіпажу. Зброї при собі у нас не було. Льотчики у нас літають без зброї.    Ніхто не зміг мені чинити опір, тому що штурман – у нього немає навичок пілотування вертольота. Я хлопців заспокоював, я сказав, що все добре, що тут живуть хороші люди, все буде чудово. Але вони почали боятися, почали трошки агресивно поводитися і, виходить, вибігли з вертольота в бік кордону”, – розповів пілот під час пресконференції в Києві.

Кузьмінов зазначив, що подальша доля членів екіпажу йому не відома, але, як випливає зі ЗМІ, то, можливо, що їх ліквідували”.
 

За словами пілота, він “не просто викрав гелікоптер, а офіційно перегнав із точки А в точку Б”, оскільки заздалегідь були погоджені маршрут і місце посадки. Так, о 16:30 він виконав зліт з аеродрому Курськ у Харківську область – приблизно 20 км від кордону. Далі в районі населеного пункту Шебекіне він летів на гранично малій висоті – 5-10 м – і в режимі радіомовчання.
 
При безпосередньому перетині кордону по ньому почали вести вогонь, зазначив Кузьмінов.
 
“Хто його почав вести, я точно сказати не можу, але припускаю, що російська сторона. Я був поранений у ногу зі стрілецької зброї. Далі приблизно 20 км я відлетів, виконав посадку в зазначеному місці”, – розповів він.
 
Російський пілот стверджує, що до цього виконував тільки транспортні операції з перевезення військових або вантажу, але не здійснював бомбардування. 
 
Первинна інформація про можливість здатися з гелікоптером надійшла йому від співробітників поліції, потім в операцію включилося ГУР. Пілоту нібито пообіцяли передбачені спеціальним законом виплати, нові документи та безпеку для нього та родичів.
 
Зараз Кузьмінов розглядає можливість приєднатися до української авіації. Гелікоптер перебуває у складі авіаційного підрозділу ГУР.

Нагадаємо, у кінці серпня стало відомо, що російський вертоліт Мі-8 перелетів до України та здався ЗСУ. Пілот РФ таємно домовився з українською розвідкою. 

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button