Україна

Російських військових, які рили окопи в Рудому лісі, скоро не стане – Енергоатом

Російських військових, які рили окопи в Рудому лісі, скоро не стане – Енергоатом

Російські окупанти залишили зону ЧАЕС опроміненими

Вчені зіставили місце окопів з картою найбільш забруднених радіацією ділянок Чорнобильської зони.

 

Російських військових, які рили окопи в Чорнобильській зоні відчуження, скоро не стане. Про це у четвер, 7 квітня, повідомили в Енергоатомі.

 

Зазначається, що співробітники НАЕК Енергоатом обстежили місцезнаходження окопів російських окупантів і порівняли з картограмою забруднення Чорнобильської зони відчуження станом на 2011 рік (місце розташування окопів позначено жовтою точкою).

 

“Згідно з отриманими висновками, основна маса радіоактивних речовин там локалізована в ґрунтах і підзолах. Їх майже голими руками розривали орки. Вдихали і ковтали пил, втирали в очі й шкіру. Можна справедливо вважати, що цих орків скоро не стане (а може, уже немає). А ті, хто з ними безпосередньо контактуватиме, також отримають радіаційне ураження”, – повідомили в Енергоатомі.

 

Там також відзначили, що ця ситуація свідчить про якість підготовки ворога, зокрема його підрозділів військ РХБО, якість управління та топографічні здібності.

 

Нагадаємо, 31 березня російські війська залишили захоплену Чорнобильську АЕС. Як повідомив радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко, однією із причин відходу стало опромінення частини російських військових.

 

Раніше з’явилася інформація, що солдати РФ копали окопи в Рудому лісі – найзабрудненішому місці зони відчуження.

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button