Україна

Російських командирів карають за поразки в Україні – ГУР

Російських командирів карають за поразки в Україні - ГУР

Фото: facebook.com/mod.mil.rus

Нарада керівництва Міноборони РФ

Кремлівська влада намагається покласти відповідальність за невдачі у війні на командирів окупаційних частин та з’єднань.

Влада РФ намагається звинуватити у всіх військових невдачах та поразках в Україні військових командирів. Про це 17 травня повідомило Головне управління розвідки Міноборони.

Зазначається, що за час вторгнення російським окупаційним військам не вдалося виконати жодних стратегічних завдань, оголошених президентом Володимиром Путіним 23 лютого.

“Некомпетентність російської військової верхівки перевершила всі очікування світової спільноти. Щоб зменшити наслідки майбутньої політичної та кримінальної відповідальності, кремлівська влада намагається звинуватити у всіх невдачах та поразках командирів окупаційних частин та з’єднань. Пошук винних керівництво країни-окупанта почало у найкращих сталінських традиціях”, – наголосили в українській розвідці.

Так, за “героїчну втрату” ракетного крейсера Москва було усунуто з посади та заарештовано командувача Чорноморського флоту РФ віце-адмірала Ігоря Осипова. Слідчі дії також було розпочато стосовно його першого заступника, віце-адмірала Сергія Пінчука.

За втрати особового складу, озброєння та військової техніки усунутий з посади Владислав Єршов, який керував 6-ю армією РФ.

З цих же причин, а також за відправлення строковиків “всупереч наказу вищого керівництва” усунуто командира першої танкової армії Західного військового округу, генерал-лейтенанта Сергія Кисіля.

У зв’язку з незадовільним виконанням поставлених завдань усунено з посади командувача 22 АК південного військового округу в Криму, генерал-майора Аркадія Марзоєва.

Також усунули командира 103-ї окремої бригади матеріально-технічного забезпечення, полковника Михайла Пономарьова.

“Усі ці показові покарання сприяють поширенню серед окупантів недовіри до своїх командирів”, – підсумували ГУР.

Раніше повідомлялося, що російські військові, розуміючи поразку та невідворотність покарання за воєнні злочини в Україні, вимагають засекретити їхню участь у вторгненні.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button