Україна

Російського агента затримали при спробі вступити до ЗСУ

Російського агента затримали при спробі вступити до ЗСУ

Фото: СБУ

СБУ регулярно затримує ворожих агентів

Жителя Київської області було завербовано ворогом на початку повномасштабної агресії Росії, з’ясували в СБУ.

Правоохоронці затримали на Житомирщині російського агента, який хотів вступити до лав Збройних сил України. Про це повідомляє СБУ у неділю, 22 травня.

“СБУ затримала російського агента, який хотів призватись до бойового підрозділу ЗСУ для проведення розвідувально-підривної діяльності на користь окупантів. Встановлено, що мешканця Київської області було завербовано ворогом на початку повномасштабної агресії Росії”, – йдеться у повідомленні.

Встановлено, що під час окупації одного з населених пунктів чоловік орієнтував загарбників на місцевості, збирав дані про дислокацію українських військ та давав наведення за адресами проживання колишніх учасників АТО.

Крім того, зловмисник “підказував” окупантам місця для прихованого розміщення ворожої техніки поблизу соціальної інфраструктури та житлових будинків.

Після деокупації населеного пункту російський агент отримав інше завдання та добровільно звернувся до місцевого військкомату для його призову та зарахування до однієї з військових частин.

Співробітники СБУ викрили ворожі плани та затримали зрадника. Зараз йому повідомлено про підозру у скоєнні злочину та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Раніше повідомлялося, що в Харківській області підполковнику поліції з Куп’янська повідомлено про підозру в держзраді. Після вторгнення окупантів вона свідомо перейшла на бік ворога та забезпечувала проходження колони російської військової техніки.

СБУ заблокувала проксі-центр спецслужб Росії у Києві


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 


 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button