Україна

Російські зеки гинуть на фронті через два місяці після відправки – ЗМІ


Російські зеки гинуть на фронті через два місяці після відправки - ЗМІ

Самі окупанти анонімно зізнаються, що “зеків” не шкодують на фронті. Йдеться про так звані штурмові групи Шторм-Z.


Росія продовжує тактику “м’ясних” штурмів, роблячи ставку у війні на кількість солдатів. Ув’язнені, яких Міністерство оборони РФ відправляє на передову гинуть через два місяці. Про це пише BBC.

Зазначається, що завербовані ув’язнені відіграють велику роль у тактиці “м’ясних” штурмів на фронті. Самі окупанти анонімно зізнаються, що “зеків” не шкодують на фронті. Йдеться про так звані штурмові групи Шторм-Z.
 
Журналістам вдалося підтвердити поіменну загибель 9000 російських ув’язнених, яких відправили на передову.
 
За часів ПВК Вагнер колишні в’язні виживали в середньому три місяці на фронті. Ті, кого пізніше завербувало Міністерство оборони РФ, жили в середньому лише два місяці. Деякі “зеки” були вбиті на передовій у перші два тижні після того, як відписали контракт.
 
ЗМІ встановили поіменний список з 50 тисяч російських військових, які загинули на війні проти України з лютого 2022 року. Хоча реальні дані значно більші.
 
Російські втрати зростають, коли окупаційні війська здійснюють новий наступ. Так було навесні 2023 року під час битви за Бахмут, а також з жовтня 2023 року до весни 2024-го, коли росіяни захопили Авдіївку.
 
Для свого дослідження видання проаналізуємо могили на 70 кладовищах по всій Росії. Так, є супутникові зображення Богородського кладовища в Рязані, які свідчать, що з’явилося ціле нове місце для поховання загиблих солдатів.

 
Фото: ВВС

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, з початку повномасштабної війни проти України загальні бойові втрати особового складу військ РФ орієнтовно становлять 456 050 осіб

Втрати РФ у лютому стали найвищими з початку війни – розвідка Британії

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

one × five =

Back to top button