Україна

Російські війська зруйнували два мости через Сіверський Донець

Російські війська зруйнували два мости через Сіверський Донець

Фото: Zelenskiy / Official

Чергова спроба російських військ атакувати виявилася безуспішною

Російські війська продовжували наземні штурми у Сєвєродонецьку та його околицях під прикриттям сильного артилерійського вогню.

Російські війська зруйнували два мости через Сіверський Донець у Луганській області, тоді як для успішної військової операції їм слід прагнути захопити споруди. Про це в неділю, 12 червня, повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

Там розповіли, що російські війська продовжують наземні штурми у Сєвєродонецьку та його околицях під прикриттям сильного артилерійського вогню, але станом на 12 червня не встановили повного контролю над містом. При цьому зруйнували два мости і намагаються те саме зробити з третьою переправою через річку.

“Російські війська, в принципі, повинні прагнути захопити мости, а не руйнувати їх, оскільки мають проблеми з форсуванням річки Сіверський Донець. Можливо, вони сподіваються заблокувати українських захисників у Сєвєродонецьку, відрізавши їм шлях до відступу, але здається малоймовірним, що вигода від захоплення відносно невеликої кількості військових ЗСУ вища за витрати на створення переправи через річку”, – зазначили аналітики.

Експерти не відкидають, що окупанти мають намір прорватися або в районі Тошківки, або з Попасної на північ, а потім оточити Лисичанськ або атакувати його із західного берега Сіверського Донця.

Раніше британська розвідка розповіла про ситуацію у Сєвєродонецьку.

Також повідомлялося, що українські військовослужбовці утримують третину Сєвєродонецька. При цьому окупанти продовжують обстрілювати місто.

У Сєвєродонецьку сталася потужна пожежа на Азоті


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button