Україна

Російські війська змінюють тактику в Україні – Генштаб ЗСУ

Російські війська змінюють тактику в Україні – Генштаб ЗСУ

Російські окупанти на одному з блокпостів у Луганській області

Слід очікувати комплексного та масштабного поширення ворогом фейкових новин, яке здійснюватиметься із залученням сучасних інформаційних засобів.

Російський агресор не зміг досягти своїх військових завдань в Україні, використовуючи тактику блискавичного наступу (бліцкригу), у зв’язку з чим він змінює свою тактику, спираючись на активізацію заходів психологічного впливу на населення та українські війська. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ у п’ятницю, 4 березня.

“Відбулися зміни у тактиці дій російських злочинців: не виконавши завдання військового бліцкригу, російська федерація переходить до відверто терористичних засобів ведення бойових дій на території України”, – йдеться у повідомленні.

Вказано, що також було збільшено частку завдань із застосуванням підрозділів спеціального призначення у передмісті населених пунктів як штурмові підрозділи. Почастішали випадки застосування повітряних десантів для забезпечення мостових переправ через водні перешкоди.

“Російські окупанти приділяють значну увагу активізації заходів психологічного впливу на населення та війська. Найближчим часом слід очікувати комплексного та масштабного поширення ворогом фейкових новин, яке здійснюватиметься із залученням усього спектру сучасних інформаційних засобів”, – наголошують у Генштабі.

Там додають, що для організації “мітингів місцевих жителів” у захоплених містах із тимчасово окупованої території АР Крим завезено до 80 представників російських ЗМІ та велика група “демонстрантів”.

“Ймовірно, найближчим часом їх буде доставлено до Херсона для організації постановочних мітингів за участю пропагандистських ЗМІ, на “підтримку” зміни української влади на місцях та легалізації окупації”, – зазначили у Генштабі.

Українські військові закликають українців бути пильними, вірити у Збройні сили України та користуватися інформацією з офіційних та перевірених джерел.

Раніше повідомлялося, що у Херсоні російські військові захопили приміщення ТРК «Суспільне мовлення: Херсон». Загарбники можуть застосувати канали зв’язку для поширення дезінформації про нібито капітуляцію або підписання мирного договору з агресором.

На Херсонщині військові РФ відключили мобільні мережі Vodafone та Київстар



 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button