Україна

Російські війська можуть готувати наступ – ISW


Російські війська можуть готувати наступ - ISW

Російські сили, мабуть, стягують більше сил до району Авдіївки, що може дозволити їм збільшити темпи наступу.

Російські війська перекидають підрозділи на різні ділянки фронту в Україні, мабуть, щоб розпочати наступ на нових напрямках. Про це у середу, 22 березня, пише Інститут вивчення війни (ISW).
 
Аналітики вказали, що в районі Бахмута росіяни послабили інтенсивність боїв, а ЗСУ 21 та 22 березня провели контратаки на південно-західній та північно-західній околицях міста. На їхню думку, це може вказувати на те, що російські війська частково відводять від Бахмута, щоб розпочати наступ на інших ділянках фронту.
 
“В даний час війська РФ нарощують темпи своїх наступальних операцій в районі Авдіївки з метою оточення населеного пункту, і не виключено, що окупанти роблять це за рахунок своїх операцій в районі Бахмута і наступу в районі Вугледара, що зупинився”, – зазначають в ISW.
 
У звіті також сказано, що ISW не виявив підтвердження присутності російської 2-ї мотострілецької дивізії 1-ї гвардійської танкової армії (Західний військовий округ), незважаючи на повідомлення про те, що її нібито переформували в Білорусі і перекинули в окупований Луганськ.
 
“Росіяни можуть задіяти цей підрозділ в одному або кількох вже розпочатих наступах або в новому наступі”, – йдеться у звіті.
 
Раніше у ВСУ повідомили, що на Бахмутському напрямку ворог продовжував ведення наступальних дій, проте його наступальний потенціал знижується.
 
Країна-агресор Росія поступово переорієнтує напрямки своїх ударів з енергетики на військові об’єкти та логістику. 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button