Україна

Російські окупанти вбили в Україні 242 дитини

Російські окупанти вбили в Україні 242 дитини

Фото: t.me/andriyshTime

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області – 153

Під час обстрілу Маріуполя зазнав поранення 15-річний підліток. Його примусово вивезли на територію т.зв.”ДНР” разом з 2-річним братом і 14-річною сестрою.

 

Унаслідок повномасштабної збройної агресії РФ в Україні загинуло 242 дитини, понад 440 дітей поранено. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора в суботу, 28 травня.

 

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області – 153, Київській – 116, Харківській – 108, Чернігівській – 68, Луганській – 51, Херсонській – 49, Миколаївській – 45, Запорізькій – 28, Сумській – 17, у Києві – 16, Житомирській області – 15.

 

 

 

Ці цифри не є остаточними, адже триває робота з їхнього встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих і звільнених територіях.

 

Офіс генпрокурора повідомив про останні встановлені випадки загибелі й поранення дітей. Зокрема, 26 травня в Маріуполі на території загальноосвітнього закладу внаслідок детонації ворожого снаряда загинув 12-річний хлопчик.

 

Також стало відомо, що 15 березня під час обстрілу окупантами Маріуполя зазнав поранення 15-річний підліток. Хлопця примусово вивезли на територію т.зв.”ДНР” в медичний заклад. Разом з ним забрали його 2-річного брата і 14-річну сестру.

 

28 лютого внаслідок обстрілу військовими РФ автомобіля в Харкові зазнав поранення 17-річний хлопець.

 

Через постійні бомбардування та обстріли ЗС РФ українських міст і сіл пошкоджено 1888 навчальних закладів, 180 з них повністю зруйновано.

 

Нагадаємо, під час повномасштабної війни росіяни депортували вже 230 тисяч українських дітей. Так Росія хоче знищити українську націю, заявив радник постпреду України при ООН Сергій Дворник під час засідання Радбезу.

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button