Україна

Російські окупанти продали в Криму легендарний винзавод “Коктебель”

Підприємство продали за 110 мільйонів рублів

В окупованому Криму “продали” завод марочних вин “Коктебель” за 110,2 млн рублів ТОВ “Завод марочних вин “Коктебель”, який був орендарем об’єктів заводу.

Про це повідомляється на російському сайті для розміщення інформації про проведення торгів, – інформує 1NEWS.

Окрім ТОВ “Завод марочних вин “Коктебель”, до аукціону також допустили “НТЦ “Кристаллкор” з РФ (Санкт-Петербург) і фізособу Андрія Шкловського, він є засновником ТОВ “Бонусмолл” у Пермі (Росія).

Як повідомляє “Крим.Реалії”, раніше до аукціону не допустили московське АТ “Новий бізнес парк”, бо компанія не подала повний пакет документів.

Як зазначає “Крим.Реалії”, ТОВ “Завод марочних вин “Коктебель” заснували в жовтні 2014 року. Компанія на 99,8% належить ТОВ “Гатчинський спиртовий завод” з Ленінградської області РФ.

“Підприємство належить Михайлу Якубчику, якого російські ЗМІ називають родичем директора Служби зовнішньої розвідки РФ Сергія Наришкіна”, – пишуть “Крим.Реалії”.

Завод марочних вин “Коктебель” був заснований у 1879 році.

Завод має власні виноградники на площі близько 1070 га і ємнісний парк не менше 5 мільйонів літрів для виробництва тихих вин і не менше 6 млн літрів – для виробництва десертних вин і портвейнів.

Джерело: Економічна правда

Back to top button