Україна

Російська армія коригує позиції на фронті – ISW


Російська армія коригує позиції на фронті - ISW

Контрнаступ ЗСУ привів до передислокації та зміни пріоритетів військ РФ на півдні та сході України.

Війська РФ готуються до ширшого наступу ЗСУ, коригуючи позиції на фронті та перекидаючи техніку. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) за 30 серпня.

Зазначається, що російські сили продовжують перекидати великі колони військової техніки з Криму та, ймовірно, продовжать підготовку до оборони Мелітополя – стратегічно важливого вузла між Ростовською областю та півднем України.

У Херсонській області РФ намагається провести ротацію військ “у спробі зміцнити деякі вразливі позиції”.

Крім того, Росія посилює угруповання військ на Донеччині силами Центрального військового округу, які раніше діяли в районі Лисичанськ-Сіверськ і в середині серпня “перервали оперативну паузу”.

“Переміщення підрозділів ЦВО в район Донецька також свідчить про те, що російські сили відмовляються від наступу на Сіверськ на користь збереження темпів наступу в районі Донецька”, – наголосили в ISW.

Аналітики нагадали, що наступ росіян у районі Авдіївки та західної частини Донецька фактично досяг кульмінації після обмеженого прориву навколо Бутівської вугільної шахти.

“Передислокація передбачає, що російське командування усвідомило, що воно не може проводити більше однієї наступальної операції одночасно”, – йдеться у звіті.

Також експерти згадали про перекидання третього армійського корпусу, що складається з погано навчених та недосвідчених солдатів, для посилення позицій РФ у Харківській та Запорізькій областях. Його розгортання вказує на те, що Росія прагне відновити бойову міць для наступу на Донецькому напрямку чи для оборони Херсона.

Нагадаємо, 29 серпня Збройні сили України почали наступальні дії з багатьох напрямків на півдні країни.

Меч занесено. Соцмережі про контрнаступ ЗСУ


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button