Події

​Заволодіння 1,4 млн грн, виділеними на ліквідацію наслідків обстрілів – повідомле…

Заволодіння 1,4 млн грн, виділеними на ліквідацію наслідків обстрілів – повідомлено про підозру двом посадовцям Сумської ОВА та підряднику

? За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури заступнику голови Сумської обласної військової адміністрації, виконувачу обов’язків начальника одного з Департаментів Сумської обласної військової адміністрації та директору товариства з обмеженою відповідальністю повідомлено про підозру у заволодінні коштами, призначеними на відбудову знищеної окупантами інфраструктури в м. Охтирка (ч. 5 ст. 191 КК України).

? За даними слідства, у квітні 2022 року посадовці Сумської обласної військової адміністрації розробили схему розкрадання коштів, виділених Сумщині урядом на відновлення інфраструктури, пошкодженої внаслідок бойових дій.

? Без відкритих тендерних торгів вони уклали договір на проведення будівельних робіт із підконтрольним товариством з обмеженою відповідальністю.

? Після виконання ремонтних робіт у багатоквартирному житловому будинку в м. Охтирка, який був пошкоджений внаслідок обстрілів окупантів, директор товариства вніс у кошторисну документацію ціни на будматеріали, які в 2-3 рази перевищують ринкові.

? Відповідно до висновків спеціалістів розмір матеріальної шкоди, заподіяної державі внаслідок злочинних дій підозрюваних, складає 1 млн 410 тис грн.

? Виконувач обов’язків начальника Департаменту Сумської обласної військової адміністрації та директор товариства з обмеженою відповідальністю відповідатимуть ще й за внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. 1 ст. 366 КК України).

? Досудове розслідування – СБУ.

Back to top button