Україна

Родинам жертв стрілка в Дніпрі виплатять 1,8 млн гривень: з’явилась інформація про знущання у військовій частині, де служив солдат

Національна гвардія виділить грошову допомогу пораненим під час стрілянини у Дніпрі та сплатить по 1,8 млн грн сім’ям жертв. Про це розповів командувач НГУ Микола Балан, який звільнився після трагічної події, повідомляє «Укрінформ».

фото стрілка з Facebook міністра внутрішніх справ

«Вже сьогодні тим, хто перебуває в лікарні, окрім допомоги від місцевих органів влади надійде матеріальна допомога – гроші вже є на рахунку військової частини. П’ятеро військових загинули під час виконання службових обов’язків, тому Нацгвардія повністю бере на себе поховання, а сім’ям буде виплачено компенсацію, вона становить близько 1 млн 800 тис. грн», – сказав Балан.

Нагадаємо, у Дніпрі солдат строкової служби Артем Рябчук розстріляв своїх товаришів. Як повідомили в поліції, загинуло 5 людей, ще п’ятеро поранених госпіталізували.

Нацгвардієць, який розстріляв товаришів по службі, пізніше був затриманий. Він здався силовикам.

У ГБР відкрили кримінальне провадження за статтею умисне вбивство, а також за статтею про службову недбалість керівництва Нацгвардії.

Додамо, президент організації «Міжнародний центр допомоги» Сергій Косяк заявляє, що до нього звернулися хлопці, які служили у військовій частині 3021 Національної гвардії України. Вони нібито заявили про численні випадки неправомірних дій із боку командування частини.

«Командири доводили строковиків до самогубства, потім приховували факти і навіть отримували підвищення кар’єри. Систематично гнобили «незручних» – давали накази начальникам молодшої ланки, щоб ті налаштовували колектив проти одного, під страхом, що звільнять…. Фізична розправа, загрози, психологічний тиск, скалічити життя і здоров’я солдата було нормою. Примусово закривали у психіатричній лікарні, підробляли документи, незаконно звільняли неугодних. І багато іншого відбувалося за колючим дротом цієї частини», – передає слова солдатів Косяк.

Back to top button