Україна

Родичам захисників Азовсталі невідомі дзвонять із погрозами – ЗМІ

Родичам захисників Азовсталі невідомі дзвонять із погрозами - ЗМІ

Фото: УП

Юлія та Арсеній Федосюки

Дружина одного із захисників Маріуполя Юлія Федосюк розповіла про дзвінки та повідомлення з російських номерів: невідомі знущалися та погрожували.

 

Родичам військових, які вийшли з Азовсталі, дзвонять з російським номерів, при цьому знущаються або погрожують. Про це дружина захисника Маріуполя Арсенія Федосюка Юлія Федосюк повідомила у коментарі Українській правді.

 

“Телефонують з російських номерів, посилають повідомлення в Telegram, Whatsapp, інші месенджери, знущаються і погрожують. Це триває вже протягом місяця. Відколи ми зустрічалися з Папою Римським, почалася увага до нас. Після стали дзвонити в Telegram і відправляти повідомлення про те, що мій чоловік нібито вже мертвий, про те, чи хочу я його фото побачити чи відео. Ось такі речі. Також телефонували у Whatsapp”, – сказала Юлія.

 

Оскільки дзвонили лише з російських номерів, жінка вважає, що це роблять росіяни.

 

“Також на мою адресу постійно звучать погрози, мовляв, “дісталися твого чоловіка і доберемося до тебе, скоро наші хлопці будуть у Києві”. Погрожують згвалтуванням та смертю”, – каже дружина захисника.

 

За словами Юлії Федосюк, подібні повідомлення та дзвінки із погрозами приходили не лише їй. Телефонували, зокрема, дружині командира маріупольського полку Азов Дениса Прокопенка Катерині.

 

На запитання, чи зверталися жінки до поліції, Юлія відповіла, що ні, бо не бачать у цьому сенсу.

 

Крім того, жінка розповіла, що їй дзвонили з невідомих номерів і запитували, що вона думає про українську владу, коли її чоловіка зараз утримують на непідконтрольній Україні території.

 

“Напевно, очікували, що я якось критикуватиму владу. Але я їм не коментую нічого. Я довіряю українській владі і сподіваюся, що вони зроблять усе можливе, щоб звільнити наших чоловіків”, – сказала Юлія.

 

Крім того, Юлія розповіла, що представники медіа, підконтрольні бойовикам “ДНР”, дзвонили матері її чоловіка – після того, як йому дали можливість поспілкуватися з матір’ю. Вони говорили українською і намагалися отримати коментарі, але мати, як “людина підготовлена”, одразу завершила розмову.

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button