Україна

“Родоначальник” “тітушок” воює в ЗСУ – соцмережі


 Родоначальник тітушок воює в ЗСУ - соцмережі

Вадим Тітушко воює в ЗСУ, в складі легендарної 72 бригади Чорні запорожці з квітня 2022 року, він командир відділення.

Вадим Тітушко, прізвище якого після нападу на журналістів породило в українській мові термін “тітушки”, зараз воює у складі 72-ї бригади Чорні запорожці. Він молодший сержант, командир відділення. Про це повідомив військовий та пластун Юрій Юзич, а користувачі ФБ в коментарях підтвердили інформацію.

“Десятиліття Революції Гідності буде неповним без розуміння одного важливого факту. Де зараз Вадим Тітушко, чиє прізвище додало в українській мові новий термін? Та і в інших мовах. У це тяжко повірити, але Тітушко воює в ЗСУ, в складі легендарної 72 бригади Чорні запорожці. З квітня 2022. Молодший сержант, командир відділення. На фото – крайній праворуч під час чергового вручення нагород… У той час, як багато “майданівців” сидять по домівках… Правий був Євген Коновалець: “У вогні перетоплюється залізо у сталь, у боротьбі перетворюється народ у націю”, – написав на своїй ФБ-сторінці Юзич.

Нагадаємо, термін “тітушки” походить від прізвища спортсмена з Білої Церкви Вадима Тітушка, який 18 травня 2013 року в Києві брав участь у бійках проти опозиції і напав на журналістів Ольгу Сніцарчук та Владислава Соделя. “Тітушками” з тих пір називають найманихпровокаторів.

Але в лютому 2014 року “родоначальник” “тітушок” став на бік протестувальників на Майдані.

За напад на журналістів Вадим Тітушко був засуджений до трьох років в’язниці, але покарання було замінене на два роки умовно.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button