Україна

Родина Маккейна не проти, щоб у Києві назвали вулицю його іменем

Ініціативу підтримують і жителі столиці

Родина американського сенатора Джона Маккейна підтримує ініціативу назвати одну з вулиць столиці на честь сенатора.

Про це повідомляє 1NEWS.

Раніше повідомлялося, що в Київраді готові підтримати ініціативу Президента Петра Порошенка щодо перейменування однієї з вулиць столиці на честь американського сенатора Джона Маккейна.

Відповідну ініціативу Президента підтримують депутати фракції “Солідарність” у Київській міській раді. Вони вже підготували відповідне звернення на ім’я Київського міського голови Віталія Кличка з тим, аби мер забезпечив відповідну процедуру перейменування.

Зокрема, депутати звернулися до мера з ініціативою забезпечити належну процедуру та дозволити, як виняток, у найкоротші терміни перейменувати вулицю Івана Кудрі на честь американського сенатора.

Ініціативу підтримують і жителі столиці. На сайті міської влади вже зареєстровано 11 різних петицій з цього питання.

Як повідомлялося, 81-річний сенатор помер в оточенні родини 25 серпня 2018 року.

Джон Маккейн відомий своєю прихильністю до України. Він завжди відкрито критикував Барака Обаму за недостатню увагу до українського питання. Під час масових протестів українців після силового розгону Євромайдану в Києві сенатор приїхав до Києва і 14 грудня 2013 зустрівся з міністром закордонних справ України Леонідом Кожарою та відвідав наметове містечко.

Маккейн вважав, що якщо силові розгони протестів триватимуть і надалі, США повинні застосувати проти їхніх винуватців економічні санкції. Він закликав американську владу допомогти Україні з озброєнням, оскільки відсутність допомоги «лише заохочує Путіна» до ескалації конфлікту з Україною. За даними експертного опитування, проведеного на початку 2015 року Інститутом світової політики, Маккейн посів третє місце у списку найкращих лобістів України у світі.

Джерело: Укрінформ

Back to top button