Україна

Роботизовану платформу AGEMA передали на випробування ЗСУ


Роботизовану платформу AGEMA передали на випробування ЗСУ

Українські військові мають перевірити, як платформа AGEMA може працювати за різних умов на фронті.

Збройним силам України передали для випробування на передовій роботизовану платформу AGEMA.  Про це розповів в.о. головного конструктора компанії Українська бронетехніка, повідомляє Defense Express.

Зазначається, що розробником цієї платформи є компанія Milanion з Об’єднаних Арабських Еміратів, постачальником Українська бронетехніка, котра вносить у ці платформи свої доопрацювання.

Військові мають перевірити, як AGEMA може працювати за різних умов на фронті. На платформі є можливість встановлення різних видів озброєння, але ЗСУ випробовують її поки що без зброї.

Потім Українська бронетехніка прийматиме рішення, чи цю платформу можна доопрацювати на потужностях в України, чи просити виробника, щоб вони провели ці доопрацювання.

Маса платформи AGEMA складає 602 кілограми, силова установка – двигун внутрішнього згоряння на 40 кінських сил. Ця платформа може брати до 622 кілограмів навантаження при русі на суші, до 330 кілограмів при русі на воді, або ж буксирувати вантаж до 544 кілограмів. Швидкість руху на суші складає при цьому до 29 км/год, на воді – до 5 км/год. AGEMA 8×8 розрахована на виконання різного роду місій: логістична підтримка, ведення розвідки, евакуація поранених з поля бою, запуск своїх БПЛА або ж боротьба з ворожими дронами, забезпечення стільникового зв’язку, виконання інших гуманітарних функцій.

Нагадаємо, Україна планує виробляти зброю спільно зі США.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button