Україна

РНБО спростувала кілька фейків про українську мову


РНБО спростувала кілька фейків про українську мову

Будь-який інтернет-магазин або профіль у соцмережі, якщо він використовується як офіційна сторінка ФОП або юридичної особи, має відкриватися у версії українською мовою, паралельне використання іншої мови не заборонено.

 
Центр протидії дезінформації РНБО спростовує фейки про перехід українською мовою в різних сферах життя країни.
 
Фейк: заборонили користуватися російськомовними версіями операційних систем
Спростування: не заборонили користуватися, а слід використовувати програми українською мовою, оскільки 16 липня набула чинності ч.2 та ч.6 ст.27 Закону України “Про забезпечення функціонування української мови як державної”.
 
Фейк: я не розумію української мови, отже, не можна користуватися інтернетом?
Спростування: будь-який інтернет-магазин або профіль у соцмережі, якщо він використовується як офіційна сторінка ФОП або юридичної особи, має відкриватися у версії українською мовою, паралельне використання перекладу сторінки іншою мовою не заборонено.
 
Фейк: у Центрі надання адміністративних послуг персонал може спілкуватися російською, тому що це їх не стосується.
Спростування: це стосується посадових осіб органів державної влади та місцевого самоврядування, керівників та працівників підприємств, установ та організацій усіх форм власності та інших осіб; у разі порушення передбачено штраф від 3400 до 8500 грн.
 
Нагадаємо, на весіллі у столиці Азербайджану Баку наречений та наречена заспівали українську повстанську пісню Ой, у лузі червона калина.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button