Україна

РНБО: Росія просуває “мирний план” через іноземні ЗМІ


Цей план дій – елемент інформаційно-психологічної операції, основна мета якої сформувати враження сильних позицій російської армії на полі бою на тлі відсутності реальних досягнень, вважають у РНБО.

Росія через іноземні медіа просуває “мирний план” припинення війни в Україні. Про це у неділю, 19 червня, повідомив Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони України.

Вказано, що в журналі National Interest з’явився список дій із 15 пунктів і його одразу ж поширили пропагандистські медіа Кремля.

Серед запропонованого:

  •     Україна на конституційному рівні визнає нейтралітет та відмовляється від Криму
  •     Росія відводить війська на позиції станом на 23 лютого 2022 року
  •     До вересня в ОРДЛО проходить референдум з державної власності цих територій
  •     Україна розриває будь-які зв’язки з НАТО, скорочує армію, знищує важке озброєння
  •     Жодна із сторін не виплачує репарації.

“Цей план дій – елемент інформаційно-психологічної операції, основна мета якої сформувати враження сильних позицій російської армії на полі бою на тлі відсутності реальних досягнень на фронті. Згідно з опитуванням ECFR, населення країн Заходу впевнене, що саме Україна має перемогти у війні”, – йдеться у повідомленні.

Раніше в РНБО розповіли про нові фейки Кремля. Чергові маніпуляції та дезінформація стосуються отримання російських паспортів, відносин Києва та Берліна, а також постачання в Україну вертольотів із США.


Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button