Світ

Протягом кількох років: Туск заявив про загрозу для ЄС з боку РФ

Протягом кількох років: Туск заявив про загрозу для ЄС з боку РФ

Дональд Туск розповів про загрозу для Європи

Російська економіка перейшла на систему переозброєння воєнного часу; у стратегічній перспективі Європа є мішенню російської агресії.

У найближчі роки Росія може атакувати країни Європи, тож ЄС має вже зараз посилювати свої військові зусилля. Про це на пресконференції у середу, 3 січня, заявив премʼєр-міністр Польщі Дональд Туск, передає  Rzeczpospolita.

“Ніхто не може сумніватися, що зі стратегічної точки зору Європа є об’єктом російської агресії, і це станеться тоді, коли перевага Росії у військових можливостях стане очевидною”, – заявив Туск.

Він зазначив, що разом із міністром закордонних справ Радославом Сікорським підготував звернення до НАТО. Це повʼязано з російською терористичною атакою по Україні 29 грудня, коли одна з ракет РФ залетіла на територію Польщі.

“Разом із міністром закордонних справ Радославом Сікорським ми підготували таку ініціативу, заклик врахувати потреби європейської збройної промисловості. Не лише заради можливої ​​швидкої підтримки України. Не в останню чергу тому, що майже вся російська економіка перейшла на систему переозброєння воєнного часу, і, звісно, ​​Європа тут сильно відстає”, – наголосив Туск.

Він заявив, що має намір мобілізувати та використати всі доступні дипломатичні засоби та переконання, щоб змусити весь ЄС зрозуміти, що без радикально посилених військових зусиль Європа залишиться далеко позаду. За словами Туска, це означає, що Європа піддасться прямій російській атаці в наступні кілька років.

Нагадаємо, 29 грудня в Польщі зафіксували появу “невідомого об’єкта”, що залетів з території України під час масованої ракетної атаки РФ.  Згодом польські ЗМІ повідомили, що це була російська крилата ракета Х-22 або Х-101.

Ракета над Польщею: Варшава обіцяє “жорстку відповідь, якщо повториться”

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button