Україна

Рівень води в районі ДніпроГЕСу досяг критичного


Рівень води в районі ДніпроГЕСу досяг критичного

Вже зараз ДніпроГЕС працює з обмеженнями, оскільки для роботи всіх агрегатів бракує рівня води. Буває так, що працює два агрегати, а потрібно – 10.

Рівень води в Дніпрі в районі ДніпроГЕСу досяг критичного рівня для повноцінної роботи Дніпровської гідроелектростанції. Про це розповів генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота в інтервʼю для Forbes, оприлюдненому у понеділок, 24 липня.

За його словами, вже зараз ДніпроГЕС працює з обмеженнями, оскільки для роботи всіх агрегатів бракує рівня води. Буває так, що працює два агрегати, а потрібно – 10.

“Середній рівень нижнього б’єфу біля греблі Дніпровської ГЕС становить 12,05 м. Для повноцінної роботи Дніпровської гідроелектростанції рівень води має становити мінімум 12-12,5 м”, – йдеться у повідомленні.

Сирота зазначив, що наразі очікується зниження рівня води до 11,5 метрів. Однак комунальники очікують і готуються до складної зими, тому шукають виходи із ситуації.

“Ми очікуємо складної зими, коли знадобиться вся балансувальна потужність. Тому плануємо зробити насип біля ДніпроГЕС, який дозволить підняти рівень води на 1 метр. Важливо зробити його до початку осінньо-зимового періоду”, – підкреслив він.

Нагадаємо, у ніч на 6 червня, росіяни підірвали греблю Каховської ГЕС. Це викликало масштабні затплення на півдні України та спричинило гуманітарну та екологічну катастрофу.

Пізніше повідомлялосся, що вартість будівництва нової Каховської ГЕС може коштувати $1 млрд. Такі дані оприлюднило Мінекономіки.

При цьому сума прямих збитків від підриву Каховської ГЕС склала щонайменше 2 млрд доларів.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button