Україна

Рідні азовців вийшли на акції у багатьох містах України


Рідні азовців вийшли на акції у багатьох містах України

Родичі захисників Азовсталі продовжують організовувати акції на підтримку українських героїв по всій країні.

Рідні захисників України з Азовсталі вийшли на акції у понад десяти містах України. Вони наполягають, щоб міжнародні організації виконали обіцяні гарантії. Про це у неділю, 7 серпня, повідомляє Асоціація сімей захисників Азовсталі.
 
Окрім Києва, подібні заходи відбулися у Житомирі, Рівному, Івано-Франківську, Запоріжжі, Черкасах, Тернополі, Львові, Чернігові, Кривому Розі, Хмельницькому та Дніпрі.
 

Ці акції проходили з кінця липня у різних містах у різні дні.
 
Також тривають вони і в містах Європи.
 
Учасники заходів наполягають, щоб Організація Об’єднаних Націй (ООН) та Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ) виконали гарантії безпеки, які вони давали, коли захисники України виходили із заводу Азовсталь: відвідали колонію в Оленівці та проінспектували умови утримання та здоров’я військовополонених.
 
Організатори акції нагадали, що Росія відмовилася пускати до українських військовополонених представників міжнародних організацій.
 
“Це нахабство країни-агресора та її відмову від будь-яких законів ведення війни мають бути негайно засуджені миром!”, – заявили родичі українських захисників.
 
 
Нагадаємо, 2 серпня Верховний суд Росії визнав полк Азов “терористичною організацією”. Своїм рішенням російська сторона може загальмувати процес обміну.
 
За участь в Азові росіяни передбачили кримінальну відповідальність: організаторам може загрожувати покарання до довічного позбавлення волі, а пересічним учасникам – до 20 років, а майно організації або її філії підлягає конфіскації.

 
Нагадаємо, полк Азов у ​​відповідь закликав США та інші країни визнати нинішню Росію державою-терористом. 

Новини от 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button