Україна

“Зливав” позиції ЗСУ: Затримано інформатора прокремлівського ТГ-каналу


 Зливав позиції ЗСУ: Затримано інформатора прокремлівського ТГ-каналу

Зрадник – житель Покровського району Донеччини, який після початку повномасштабного вторгнення РФ створив власний проросійський ТГ-канал.

Затримано ворожого інформатора, який “зливав” локації ЗСУ на східному фронті. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Повідомляється, що зрадник – житель Покровського району Донеччини, який після початку повномасштабного вторгнення РФ створив власний проросійський ТГ-канал, на якому викладав електронні карти з позначками місць базування і переміщення підрозділів ЗСУ на Авдіївському напрямку.

“Відповідну інформацію він з власної ініціативи збирав під час виїздів на місцевість, де приховано фіксував локації українських захисників. Також він публікував відомості про наслідки російських повітряних ударів по території району. У цих повідомленнях він «засвічував» координати постраждалих українських об’єктів з прив’язкою до місцевості. Крім того, фігурант використовував власний Телеграм-канал для поширення фейків кремлівської пропаганди щодо суспільно-політичної ситуації в регіоні”, – йдеться у повідомленні.

СБУ з’ясувала, що серед основних користувачів вищезгаданого ресурсу були бойовики окупаційних угруповань і представники російських спецслужб, які беруть участь у бойових діях проти України.

Затриманому повідомлено про підозру в несанкціонованому поширенні інформації про переміщення або розміщення Збройних Сил України в умовах воєнного стану, він перебуває під вартою.

Ворожому агентові загрожує до 8 років тюрми.

Раніше повідомлялося, що зірвано нову спробу РФ розвідати оборону Південноукраїнської АЕС.

Злочини під час окупації Херсона: СБУ затримала “посадовця” катівні

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button